TipsVi testar

Test bilbarnstol: Alla tester av bilbarnstolar från alla testare

Britax-Max-Fix-II
Att köpa bilbarnstol kan vara både dyrt och krångligt. Här hjälper vi dig att hitta marknadens bästa bilbarnstolar. Vi har nämligen samlat alla tester av bilbarnstolar från testare som Råd & Rön, testsajter och tidningar.

Testat 2014

Råd & Rön testar 3 bilbarnstolar

Våren 2014 har tidningen Råd & Rön låtit testa fyra olika bilbarnstolar, avsedda för barn upp till (minst) fyra år. I testet finns både bakåtvända bilbarnstolar och så kallade kombistolar som kan användas både bakåtvänt och framåtvänt. Värt att notera är att rekommendationen är att barn ska åka bakåt till minst 4 år, eftersom det är säkrast för barnet.

Bäst i test: Britax Max-Fix 2 fick 73 av 100 möjliga poäng. Det är en en kombi-stol för barn som väger 0-18 kg.

Sämst i test: Sämsta testresultatet fick kombistolen Britax Dual-Fix som fick 20 poäng av 100 möjliga.

Värt att notera: Råd & Rön anser att kombistolar alltid blir en kompromiss, och ingen stol är säkrare än sitt sämsta krockresultat. Men generellt är en kombistol säkrare bakåtvänd.

Alla bilbarnstolar i testet: Britax Max-Fix 2, Axkid Duofix Isofix och bälte, Axkid Kidzone och Britax Dual-Fix.

Här finns hela testet: www.radron.se

Testat 2013

Råd & Rön testar 7 bilbarnstolar

Tidningen Råd & Rön gör årligen testar av bilbarnstolar. Här har vi valt att presentera resultatet av Råd & Röns tester av bakåtvända, framåtvända och kombinerade bilbarnstolar under perioden 2011 till 2013. Totalt har sju olika bilbarnstolar testats. Den här typen av bilbarnstolar är avsedda för barn som är mellan cirka 7 månader och 4 år, de kan också vara anpassade för barnets vikt, exempelvis 9-18 kg eller i vissa fall upp till 36 kilo.

Bäst i test: Testets bästa bilbarnstol blev BeSafe iZi Kid X3 Isofix (bilden) från den norska tillverkaren HTS Safety. Den fick totalbetyget 70 av 100 möjliga. Bilbarnstolen iZi Kid X3 Isofix är tänkt för barn som väger 0-18 kilo.

Värt att notera: På andra, tredje och fjärde plats i testet kom bilbarnstolen Triofix Isofix från finska tillverkaren Klippan. Den stolen är lite speciell, eftersom den kan kombineras på olika sätt och användas för barn som väger mellan 9 och 36 kilo. Råd & Rön har testat de olika kombinationerna för sig.

Alla bakåtvända bilbarnstolar i testet: Alla bilbarnstolar i testet: HTS Besafe iZi Kid X3 Isofix, Klippan Triofix Isofix, Britax Hi-Way II, Britax Max-Way, Akta Graco Belogic.

Här finns hela testet: www.radron.se


Bäst-i-test.se rekommenderar bilbarnstolar

Testsajten Bäst-i-test.se har testat sex bakåtvända bilbarnsolar och en framåtvänd bilbarnstol. Observera att Bäst-i-test.se har låtit vanliga familjer med barn i olika åldrar testa bilbarnstolarna, de är alltså inte testade i laboratoriemiljö och inte säkerhetstestade.

Bäst i test: Britax Multi-Tech (även såld under namnet Volvo vändbar barnstol). Britax Multi-Tech från betyg 10 av 10 möjliga av testfamiljerna. En ördel med denna stol är att huvudstödet kan justeras i höjdled och på så vis bli 5 cm högre än övriga i testet.

Värda att nämna: Två av bilbarnstolarna i testet fick betyget 9 av 10 och är värda att nämnas. Det var Maxi Cosi Mobi för barn som väger mellan 9 och 25 kilo och den framåtvända bilbarnstolen Concord Transformer T för barn som väger 15 till 36 kilo.

Alla bilbarnstolar i testet: Britax Multi-Tech, Maxi Cosi Mobi, Concord Transformer T, Britax Hi-Way, BeSafe iZi kid X3, Brio Zento, Akta Graco Cosmic Comfort S.

Här finns hela testet: Bäst-i-test.se


Allt om bilar provar 6 bilbarnstolar

Expressens bilbilaga Allt om Billar testade våren 2013 sex olika bilbarnstolar, tre framåtvända bilbarnstolar och tre bakåtvända bilbarstolar. Observera att bilbarnstolarna inte är testade i laboratoriemiljö eller är säkerhetstestade, utan enbart testade av Allt om Bilars journalister och ett antal testbarn i olika åldrar.

Bäst i test: HTS Safety BeSafe IZI KID ISOFIX fick betyget 5 av 5 möjliga i Allt tom Bilars test.

Alla bilbarnstolar i testet: HTS Safety BeSafe IZI KID ISOFIX, Brio Zento, Maxi-Cosi Mobi, Britax Kidfix, HTS Safety BeSafe IZI UP X3 FIX och Brio Caro.

Här finns hela testet: Allt om bilar / Expressen

Alla bilbarnstolar finns på BarnNet.se

BarnNet.se listar alla märken av bilbarnstolar och vi tipsar även om butikerna som säljer just dessa bilbarnstolar.

Till BarnNets lista: Alla bilbarnstolar

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.