Tips

11 leksaker för resan

Barn bråkar på bilresan
Många och långa kan timmarna i bilen, på flyget eller på båten kännas om det är mycket spring i benen. Fast det finns faktiskt knep för att sysselsätta otåliga små resenärer. Här har vi samlat våra 11 favoriter när det gäller leksaker som passar på resan.

Barnspel med kulor

För att klara detta lilla spel från Resklar.se krävs djup koncentration. Små metalkulor ska hitta till sitt hål. Finns i fyra olika motiv, som säljes var för sig. Pris: 19 kr Mer info om var du köpa produkten.


Tre i rad

Litet och fint träspel från Resklar.se som är perfekt att ta med på resan. Ihopvikbar spelplan i mjukplast gör att vikten blir minimal. Pris: 29 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Klurigt för äldre barn

Mini MIG för åldern 7-13 år är ett av Sveriges mest sålda familjespel. Kortlek, tärning, block och penna – det är allt som behövs för att tävla i 380 olika frågor i fem kategorier: Nu & Då, Nöje & Kultur, När & Fjärran, Sport & Blandat och Natur & Teknik. Pris: 79 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Snyggt resespel

Färgrann plåtlåda av märket Fridgeplay som rymmer både spelplan och förvaring för spelpjäserna. Finns i en uppsjö varianter. Här syns ett dominospel. Från 5 år. Pris: 99 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Måla och spara

Måla 50 bilder och visa din egen diabildsföreställning! När en bild ritats klart skruvar man på knapparna för att få fram en ny bild att rita på och den gamla bilden sparas i rullen. Innehåller 6 kritor och två rullar. Från 3 år. Pris: 149 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Häftiga häftisar

Skapa nya historier, sagor, lekar eller berättelser med en ”spelplan” och flera olika häftisar som du kan flytta om och om igen. Perfekt att pyssla med i baksätet. Spelplanen har A4-storlek och innehåller 12 häftisar. Från 3 år. Pris: 39 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Magnetiskt spel

2 spel i 1. I det ena spelet kan du genom de magnetiska spelbrickorna skapa olika ansikten. Det andra spelet kräver en motspelare, då det gäller att komma först i mål. Pris: 99 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Fingerfigurer

Med denna bok av märket Klutz kan du rita olika figurer med hjälp av händerna – drakar, grodor, hundar, utomjordingar, ankor, katter, monster, skunkar, påfåglar, människor och kalkoner. Pennor, ögon, klister, papper och kritor är inkluderade. Boken i sig själv är fylld av idéer och inspiration. Från 4 år. Pris: 139 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Ekologiskt magnetspel

Magnetiska färgglada bitar från Ekoleko.se som går att kombinera på olika sätt. Bitarna är tillverkade av återplanterade träd och målade med giftfri och miljövänlig färg. Kommer i en praktisk plåtask för förvaring. Pris: 399 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Pusselfigurer i ask

En ask med bitar som går att pussla ihop till barn i olika kombinationer. Miljövänlig och fairtraide-tillverkad produkt som säljs av Ekoleko.se Pris: 159 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Lysande rittavla

Denna lysande rittavla från Boiseboo är en tålig och rolig produkt som stimulerar kreativiteten. Med de fem medföljande barnvänliga neonpennorna kan barnens teckningar få extra effekt genom lysande eller blinkande bakgrund. Bara att sudda ut och rita en ny teckning efterhand. Pris: 399 kr Mer info om var du kan köpa produkten.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.