Nyheter

Årets mamas hyllade

Den sjunde upplagan av tidningen mamas årliga gala ”Årets mama” ägde rum i kväll på China Teatern i Stockholm. Det var en kväll med glitter och glamour och massor av mammor, och några pappor.

Årets mamas hyllade

Över 900 gäster kom till Berns och China Teatern i Stockholm på söndagskvällen för att se årets mamas och en papa koras. Annika Lantz underhöll och delade ut de 10 priserna till årets mamas och en papa. – Vi är väldigt nöjda med galan och inte minst att än en gång ha riktat strålkastaren på alla fantastiska mammor som finns, säger Anna Zethraeus, chefredaktör på tidningen mama.
Här är alla vinnare och motiverningarna:
Årets modiga mama – Lena SundströmTrots rasistiska hot- och hatbrev räds inte denna journalist, författare, programledare och tvåbarnsmamma att bevaka frågor som främlingsfientlighet – och hon gör det grundligt. I tv-dokumentären ”Dom kallas rasister” skildras Sverigedemokraternas väljare och inför boken ”Världens lyckligaste folk” flyttade hon till Danmark. Med stort socialt engagemang och högt journalistiskt civilkurage är hon årets modigaste mama!
Årets modemama – Marina KereklidouEn stark modepersonlighet med cool karisma och klassisk stil med en twist. Hon ser avslappnat elegant ut vare sig klädkoden är aftonklänning eller casual. En tvåbarnsmamma som blir snyggare med åren och som kombinerar hög modegrad med en livsbejakande stil. Tack för inspirationen!
Årets provokatörmama – Katrin ZytomierskaIngen kan provocera, chocka och driva folk till vansinne på samma sätt som hon. En kvarts miljon läsare följer hennes liv på bloggen varje vecka – och hon lämnar ingen oberörd. Hon är så frigjord och antijante som man kan bli.
Årets scenmama – Zinat PirzadehEn sann överlevare som tog sig från Iran och ur ett tvångsäktenskap till Sverige och komikerscenen där hon nu är drottning. Hennes verbala briljans, vassa tunga och gränslösa humorattityd gör att hon kan driva med det mest allvarliga och vända det till ett förlösande gapflabb.Tack för alla skratt!
Årets barnklädesdesigner – Monamici, Helene Edsta och Karolin af JochnickMed en genomarbetad kollektion där franskt möter nordiskt avskalat i såväl bas- som festplagg, skapar dessa två designmammor vackert enkla plagg av hög kvalitet för minsta bebis upp till trotsigaste tonåring. För sedan 2010 kan även den modemässigt bortglömda gruppen tweenies ta del av varumärkets välskräddade design och fina tygval.
Årets revanschmama – Anna LindbergHennes många simhoppssegrar har överskuggats av trista fjärdeplaceringar. När hon blev gravid med sonen spådde olyckskorparna att karriären var över. Men hon kom tillbaka och gick från nyförlöst mamma till EM-medaljör på mindre än ett år.
Årets papa – Marcus Birro Han har tagit sig från missbruk och desperation till att ge andra hopp och tröst i tillvaron. Tiotusentals läsare har följt hans kamp för att äntligen bli pappa. Han står upp för det han tror på och skriver med sitt hjärteblod – även om det allra svåraste och mest privata.
Årets karriärmama – Birgitta Ohlsson Denna drivna EU-minister och stolta, nyblivna mamma kör sitt eget race, trots den kritikstorm som följde hennes beslut att tacka ja till toppjobbet – några månader innan hon skulle föda barn. Du visar att en lysande karriär och liten bebis kan funka utmärkt ihop!
Årets hjältemama – Linda Carlberg Hennes vardag har vänds upp och ner, ändå utstrålar den här mamman en otrolig styrka och drivkraft. Trots en tung verklighet sprider hon glädje och trygghet till sina barn och hennes positiva livssyn beundras av alla i hennes omgivning. Hon är en sann inspiratör för oss alla och har vunnit många mamahjärtan.
Årets bloggmama – Ketchupmamman, Karin LindellÅrMed vansinnig humor och en befriande självdistans som tog vår jury med storm, bloggar den här småbarnsmamman om sin vardag. Bloggen flödar av vardags-smartness och håller en imponerande hög lägstanivå.Läs mer och se bilder från galan på:
www.mama.nu/aretsmama

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.