Tips

Fem favoriter bland barnnyheterna på Formex

Formex
Vill du ha koll på trender inom inredning och design är Formex-mässan rätt ställe. Här finns bland annat det senaste inom barnrumsinredning, leksaker och babyprodukter. Här har jag sammanställt mina favoriter bland vårens barnnyheter.

Rockkvinnor på ekologiska plagg

Svenska klädmärket DYNO designar rockiga barnkläder i ekologisk bomull. Sedan tidigare finns motiv med rocklegender som Jimi Hendrix, Johnny Cash, Elvis Presley and Bob Marley. Nu till våren kommer även några kvinnliga ikoner: Madonna and Deborah Harry som var sångerska i amerikanska rockbandet Blondie. Fotomotiven i vår kommer bland annat på de nya vårtrendiga färgerna gult och grönt.

DYNOs webbsida hittar du mer information och där kan du också köpa kläderna i deras webbutik.


Sushi för två

Tyska leksaksmärket Hape Toys gör härliga träleksaker. Det här sushisetet i bambuträ och giftfria färger är ett perfekt tillskott till vilket leksakskök som helst tycker jag. Två uppsättningar pinnar och sojaskålar gör det till en perfekt leksaksmåltid att dela med en vän eller docka.

Mer information kan du hitta på Hape Toys webbsida eller hos Maki som ansvarar för distributionen i Sverige.


Virkade speldosor från Littlephant

Svenska Littlephant har designat virkade versioner av Lillefanten och kaninen Nina, dels som sittpuffar och dels som fina speldosor. Och till skillnad från andra ibland helt uttjatade speldosevisor så spelar dessa mysiga klassikerna Moon river & Over the rainbow. Borde vara som en dröm att somna till för en liten baby….

Mer information kan du hitta på Littlephants webbsida samt hos deras agentur Sthlm AGENCY.


Skummisar i sängen och på väggen

Färg & forms fantasidjur Skummisar och Filurer började som mjukisdjur och barnvagnshängen för några år sedan. Nu har de också kommit som ett kul och färglatt mönster på en hel mängd olika textilprodukter.

I vår kan du hitta Skummis-trycket på bland annat skätbädd, barnstolsdyna och bäddset till både vagn, vagga och spjälsäng. Och så finns de även som dekoration i form av väggdekaler.

Mer information om Skummisar hittar du på Färg & forms webbsida där du också kan hitta information om återförsäljare.


Nytt svenskt leksaksmärke

Leksaksdistributören Brigbys har utvecklat ett helt nytt eget leksaksmärke som de kallar Pelican toys. Första omgången produkter består av 8 olika mjukisdjur och tre härliga kuddar, alla designade av Karin Mannerstål.

Alla djuren har sin egen personlighet som kommer fram genom uttryck och klädsel. Produktionen av produkterna sker under kontroll av Worls Fair trade orginazation.

Mer information kan du hitta hos Brigbys och på Pelican toys egen webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.