Nyheter

Monster High är Årets Leksak 2012

Eko Farm och App Gear prisas för sitt miljö- och nytänkande när Leksaksbranschen utser Årets Leksak.

Monster High är Årets Leksak 2012

Årets Leksak heter Monster High, dockor som särskilt vänder sig till de lite äldre tjejerna.- Monster High är en skola där eleverna är barn till kända klassiska film- och historiemonster. Dessa ”monsterelever” finns nu representerade som omåttligt populära, coola och läskigt modemedvetna tjejer eller dockor, säger Anders Tropp, Sales Director på Norstar AB.Monster High har varit en stor hit världen över och även i Sverige. Den står för något nytt och har tagits emot med stort intresse av de lite äldre flickorna som mer eller mindre lämnat de traditionella leksakerna bakom sig. Produkten var en stor försäljningsframgång under förra året och som det ser ut just nu kommer den att överträffa alla förväntningar för 2012.Juryns motivering lyder som följer:En produkt som höjt lekåldern rejält för flickor som de senaste åren tenderat att lämna leken tidigare och tidigare. Årets nyhet, ett trendigt set där dockan kan sättas ihop på 250 olika sätt ligger helt rätt i tiden.
App Gear belönasApp Gear från Cbiz ar fått utmärkelsen Årets innovativa Leksak, för sitt nya sätt att spela coola spel på smartphones och surfplattor.- AppGear är en prisvärd produktkategori som ”binder ihop” lek och spel med modern teknik på ett spännande sätt med hjälp av QR-tekniken på mobila enheter. Apparna är gratis på Itunes och Android, säger Claes Eriksson vice vd och försäljningschef på Cbiz.Juryns motivering:Ett innovativt sätt att kombinera modern teknik med klassiska leksaker. Ett nytt sätt att spela själv eller tillsammans med en eller flera vänner.
Årets miljösatsning inom Lek

Tidigare vinnare

2011 Brio Metro Railway set
2010 Paper Jamz
2009 Lego Power Miners
2008 Funkeys
2007 Lego StarWars
2006 Disney Pirates Skull Crusher
2005 Roboraptor

Eco Farm fick utmärkelsen Årets miljösatsning inom Lek. – Hela bondgårdsserien Eco Farm är tillverkad av material framställt på stärkelse från bland annat majs och färgat med råvaror från växtriket. Något som gör att varken konserveringsmedel eller lackering är nödvändig. Eco Farm är 100 procent komposterbar, säger Dennis Hedö, Marketing Manager Nordic.Juryns motivering:Eco Farm är resultatet av Simbas egen forskning. En bondgårdsserie som är 100 procent nedbrytningsbar och tillverkad av råvaror från växtriket, är ett mycket gott initiativ.Bakom dessa utmärkelser står
Leksaksbranschen, som utsett Årets leksak sedan 1961.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.