KöpguiderAmning

Sommarens amningstoppar och amningsklänningar

Pastell eller randigt, vad föredrar du? Här har vi samlat sommarens finaste amningstoppar och amningsklänningar för vardag och fest. Vissa har smarta dubbelfunktioner och passar även när du är gravid, andra har lite extra smidiga amningsöppningar. Här är våra 14 favoritplagg för dig som ammar! Passa på att handla nu – för många av plaggen är på sommar-rea!

Härlig sommartopp

Susie heter den här amningstoppen från svenska LoveMilk. Det är ett amningstopp som är rynkad över bysten och har generös vidd runt magen (tips, rymmer även en gravidmage). Toppen har en hjärtformad halsringning och en knypplad bomullsspets under bysten.

Var är amningsöppningen? Den är helt dold av rynket över bysten. För att amma, delar du enkelt på de rynkade delarna.

Pris: Nu 299 kronor (ord. 429 kronor) hos LoveMilk


Rätt med ränder

Vera är en snygg amningstopp med draperad halsringning och ärm från LoveMilk. Toppen är lång och rynkad över magen för fin passform. Toppen är gjord i en mjuk och skön ekologisk bambu-trikå. Amningsöppningen sitter i det djupa ärmhålet dold bakom volangärmen. Dra ärmhålet åt sidan och sedan den underliggande toppen åt sidan. Det går också bra att amma genom halsringningen.

Pris: Nu 299 kronor (ord 449 kronor) hos LoveMilk


Snyggaste klänningen

Nystartade Nemé gör lyxiga amningstoppar och amningsklänningar som passar för fest (och för dig som vill lyxa till vardagen). Här kortärmade amningsklänningen Leia, med en smart omlottöppning vid båda sidor av bysten som gör att du enkelt, bekvämt och snudd på osynligt kan amma. I klänningens fickor kan du lägga maningsinläggen. Tilverkad i mjuk bambu och elastan.

Pris: Nu 1 100 kronor (ord 1 549 kronor) i Nemé Shop


Snyggt och smidigt

Amningslinne från Zeal of Sweden som funkar både när du är gravid och när du ammar, tack vare den a-formade modellen. Amningsfunktionen sitter i den dolda bröstlappen. Med ett enkelt drag i bandet får du tillgång till bröstlappen som döljer bysten och du kan själv välja om du enbart vill flytta tyget åt sidan eller lägga den över huvudet på bebisen för att göra det extra mysigt.

Linnet är tillverkat i bambu och finns i flera färger och även med lång ärm.

Pris: Nu 238 kronor (ord 475 kronor) hos Zeal of Sweden


Enfärgad klassiker

Gillar du enfärgade toppar? Den här modellen av amningströja från danska Mama-Locouus finns i många olika färger och har diskret amningsöppning. Modellen heter Feed Me S/S Col.

Pris: Nu 161 kronor (ord 229 kronor) i Mama-Licious webbutik.


Sval sommarklänning

En fin och användbar chiffonklänning som passar både när du är gravid och när du ammar. Amningsöppningen finns i V-ringningen och du kan öppna amningslinnet undertill med ett enkelt enhandsgrepp. En klänning som passar lika bra på fest, på jobbet som till vardags.

Pris:Nu 445 kronor (ord 995 kronor) hos 4mom


Öppning med knyt

Söt amningstopp från CeciljaS, som ofta gör öppningen för amning lite roligare. Här knyter du med rosetter framtill. Finns i flera färger.

Pris:447 kronor i CeciljaS webbutik.


Använd dina favoritkläder!

Smidiga amningslinnet Anna från Tusenblå. Nej, du ska givetvis inte gå omkring och visa brösten. Med det här linnet blir det enkelt och bekvämt att amma i dina vanliga favoritplagg. När du drar upp tröjan slipper du visa magen och skan smidigt amma.Slippen mellan brösten reglerar hur djup urringning du vill ha. Linnet är i en mjuk viscose, som en andra hud.

Pris:379 kronor hos Tusenblå.


Billiga basplagg

Det går åt många amningstörjor och då kan dessa vara bra att växla med. H&Ms amningstopp Conscious säljs i tvåpack och är en amningströja i stretchig ekologisk bomullstrikå. Omlottöppning med innertopp som underlättar vid amning.

Pris: 249 kronor för två, i H&Ms webbutik


Med lång ärm

Kaj heter den här amningströjan från danska Carriwell. Den har omlottöppning för amning, rynkning i sidan och lång ärm. Finns i flera färger.

Pris: 329 kronor hos Stellaris.se


Vit v-ringad

Långärmad amningstopp i stretchig ekologisk bomull och . Ett bra basplagg i garderoben för dig som ammar.

Pris:Nu 250 kronor (ord 499 kronor) för amningtopp och body i Boobs webbutik.


Den lilla svarta

Klassisk amningsklänning från CeciljaS med kort ärm och rosett som knyts framtil och döljer öppningen för amning.

Pris: 549 kronor i CeciljaS webbutik

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.