Tips

Kartläggning: Blöjpriser i Stockholm

Pampers blöjor
Stockholms bästa butik för blöjköpet är Coop Forum i Bromma. Genom att handla smart kan du spara upp till 2,42 kronor per blöja, eller hela 12 440 kronor på tre års blöjförbrukning. Här kan du läsa allt om var du kan köpa de billigaste blöjorna!

Ett genomsnittligt svenskt barn använder 2 000 blöjor årligen – under tre års tid. För en barnfamilj finns därmed stora pengar att spara på att göra mer strategiska blöjinköp. Tricket? Kombinera inköpet med storhandling för att utnyttja rabatter, köp storpack på lågprismarknaderna utanför stan, eller välj bort märkesblöjorna.

Stora prisskillnader

BarnNet har kartlagt blöjpriserna i 12 Stockholmsbutiker i jakten på de billigaste blöjorna. Undersökningen visar på stora prisskillnader dels mellan olika blöjsorter, dels mellan samma märke inköpt i olika butiker. Som mest skiljer sig priset på samma blöja 1,73 kr mellan två olika butiker (gäller Pampers Active Fit, se nedan).

Coop Forum bästa blöjbutiken

Vinnaren totalt sett är Coop Forum i Bromma, där du kan köpa tre paket Coop-blöjor för 195 kr, vilket ger ett styckpris på 0,99–1,41 kr beroende på vilken modell du väljer. Erbjudandet gäller även på Coop Forum i övriga Sverige.

I samma butik finner du även ett stort utbud av märkesblöjorna Libero och Pampers till Stockholms bästa priser. Handlar du för över 200 kr får du nämligen köpa ett paket Libero eller Pampers för 89 kr. Detta ger exempelvis ett styckpris på Pampers Easy Up på 2,23 kr, vilket är 1,31 kr mindre än för samma blöja på Coop Konsum vid Odenplan.

Lidl billigast i innerstan

Har du vare sig tid eller möjlighet att kombinera blöjköpet med storhandling utanför stan, ska du istället styra stegen mot Lidl. Innerstans i särklass billigaste blöja hittade vi på Lidl på Kungsholmen: deras egen blöja Sevena kostar 1,21 kr/st och konkurrerar därmed ut alla andra blöjmärken i stadsbutikerna.

Vet du var det finns ännu billigare blöjor?
Tipsa oss på BarnNet!

Räkneexempel – så sparar du 4 147 kronor/år

Sparas barn

Under det första året har barnet blöjorna Coop Blöjor Midi 5-8 kg från Coop Forum i Bromma, där du får 3 paket Coop-blöjor för 195 kr. Därefter har barnet Coop Blöjor Maxi 7-14 kg från samma butik, också i kombination med rabatten. Styckpriset blir 0,99 kr respektive 1,12 kr.

Totalsumma: 6 460 kr för 6 000 blöjor

Slösas barn

Under det första året har barnet blöjorna Pampers Active Fit 4-9 kg från Prisextra på Sankt Eriksgatan, utan några rabatter. Därefter har barnet Pampers Easy Up Pants 8-15 kg från Coop Konsum på Odenplan. Styckpriset blir 2,37 kr respektive 3,54 kr.

Totalsumma: 18 900 kr för 6 000 blöjor

Du sparar 12 440 kr på 3 år!

Billigaste blöjorna märke för märke

Bambo

Billigaste blöjan utan rabatter!

Bambo Air Midi 5-9 kg (56 st) – den i särklass billigaste blöjan sett till blöjpriset per styck utan rabatter. Kostar 1,07 kr/st på Willys i Bromma, men verkar dock inte finnas i alla Willys-butiker. Vi kunde exempelvis inte hitta den på Willys i Sickla.


Coop

Billigaste blöjan med rabatter

Coops eget märke blir den billigaste blöjan totalt sett när även butiksrabatterna tagits i beaktande. Handlar du för över 300 kr på Coop Forum i Bromma får du nämligen köpa tre paket Coop-blöjor för 195 kr, vilket ger ett styckpris på mellan 0,99-1,41 kr. Det högsta priset avser byxblöjan, som därmed kvalar in som den billigaste byxblöjan.


Hemköp

Egna märket står sig väl

Hemköps eget blöjmärke är också en billig blöjvariant: mellan 1,39-2,38 kr/st beroende på storlek och sort på Hemköp i Skanstull.


ICA/Euroshopper

Bra pris utan rabatt

På ICA hittar du både ICA eget blöjmärke och Euroshopper som är ICA:s lågprisalternativ. De står sig väl i konkurrensen med Libero och Pampers som vanligen rabatteras på ICA:s stormarknader om du har ICA-kort. Kostar mellan 1,46-1,65 kr/st och priset verkar gälla såväl på ICA Supermarket i Västermalmsgallerian som på ICA Kvantum i Sickla.


Huggies Superdry

Billigt alternativ till Libero och Pampers

Uppstickaren Huggies ligger på tredje plats då det gäller marknadsandelar i Sverige. De finns tillgängliga i de flesta butiker och har profilerat sig som ett billigare alternativ till Libero och Pampers. Billigaste Huggies-blöjorna hittade vi på Citygross i Bromma, där de kostade mellan 1,32-1,41 kr styck.


Libero Comfort Fit

Prisskillnader i samma butik

På Coop Forum och på Citygross i Bromma, i kombination med rabatter, får du denna blöja för 1,48 kr/st. Du sparar 0,86 kr/st jämfört med om du köpt blöjsorten utan rabatter på samma Citygross.


Libero Up & Go

Stora prisskillnader mellan butiker

Här såg vi stora prisskillnader mellan butikerna. Liberos billigaste byxblöja finns på Coop Forum och Citygross i Bromma: 1,94 kr/st när rabatterna utnyttjas. Dyrast är den på Daglivs på Sant Eriksgatan och på ICA Maxi i Sundbyberg: 2,80 kr/st utan rabatter.


Libero Baby Soft

En paketstorlek förenklar jämförelse

Endast en paketstorlek av denna modell gör det enklare att hålla koll på styckpriset. Billigast är den då den rabatteras i Bromma på Citygross och på Coop Forum. Styckpriset blir 1,31 kr, att jämföra med 2,04 kr på Citygross och utan rabatt.


Lidl Toujours/Sevena

Billigaste blöjan för större barn

Lågprisbutiken Lidls blöja Toujours har nyligen fått bra kvalitetsbetyg i Göteborgspostens blöjtest. De vanliga blöjorna kostar 1,34-1,50 kr/st, vilket är klart prisvärt. Byxblöjorna ligger däremot lite högre, 2,27 kr/st.

På Lidl finns också Sevena, som blir testets billigaste blöja utan rabatter för barn mellan 7-18 kg. Styckpriset är 1,21 kr/st, i ett paket med endast 14 blöjor. Ett undantag från storpacksregeln! Priserna från Lidl på Sankt Göransgatan.


Pampers Baby Dry

– se upp så du inte blir lurad av paketstorleken!

Blöjsorten finns både för barn mellan 4-9 kg och 7-18 kg, och i flera olika paketstorlekar. Dyraste varianten för de tyngre barnen finns på Citygross i Bromma och kostar 2,40 kr/st. Den billigaste hittar du i samma butik, alternativt på Coop Forum i Bromma, för 1,54 kr/st.


Pampers Active Fit

Största prisskillnaden i butik

Pampers Active Fit står för största prisskillnaden i testet: ett stort paket (126 st) på ICA Kvantum i Sickla ger ett styckpris på 1,58 kr – att jämföra med 3,31 kr/st på Citygross i Bromma för ett litet paket (42 st). Se också upp för Pampers paketstorlekar som varierar från butik till butik!

Bara genom att byta butik kan du alltså spara 3 460 kr/år!


Pampers Easy Up

Högsta blöjpriset totalt

Denna blöja finns i tre olika paketstorlekar och kan kosta allt mellan 3,54 kr/st på Coop Konsum på Odenplan, vilket är kartläggningens högsta blöjpris, och 2,23 kr/st med rabatt på Coop Forum och Citygross i Bromma.

Genom att byta butik kan du spara 2 620 kr/år!


Willys

Näst billigaste blöjan

Willys eget blöjmärke är testets näst billigaste blöja, sett till priset per styck och utan rabatter. Priset för blöjan som passar bebisar på 4-9 kg, är 1,11 kr/st. Även byxblöjan är prisvärd: 1,90 kr/st och priserna verkar gälla på både Willys i Bromma och i Sickla.

Så gick testet till

Vi gjorde ett godtyckligt urval bland Stockholms livsmedelsbutiker, där tonvikten lades på att täcka in de vanliga butikskedjorna inne i Stockholm, samt stormarknader utanför stan.

Blöjsorterna valdes utifrån kriteriet att de skulle passa en bebis på åtta kilo, för att på så sätt få med så många olika blöjsorter som möjligt. Urvalet gjorde därmed att vissa blöjmärken, t ex Helen Harper, föll bort. Tygblöjor ingår inte i testet, utan vi har enbart jämfört engångsblöjor inklusive byxblöjor. Vi har tittat på styckpriset.

Vi har utgått från det befintliga sortimentet den dagen vi besökte butiken. Vi reserverar oss för att butiken kan ha ett bredare ordinarie sortiment än vad som fanns tillgängligt den aktuella dagen. Vidare reserverar vi oss för eventuella rabatter andra än de vi har uppgett i testet.

Tips från BarnNets besökare

79 kr/paket med Ica-kort
Vill bara tipsa om att vi på Ica Stop i Täby säljer Pamper/Libero blöjor för 79 kr/paketet om man drar sitt ICA kort i kassan.
Andreas Paulsson, ICA Stop

På Ica Supermarket i Åre finns blöjor för 79 kr (alla sorter som butiken har) om man handlar för 200 kr.
Elin Ottosson

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.