TipsVi testar

Test av babyskydd – här hittar du bästa babyskyddet 2014

Babyskydd – så heter barnets första bilbarnstol. Ett babyskydd är en bakåtvänd bilbarnstol som används från det barnet är nyfött tills det är cirka 7-9 månader – babyskyddet är ett måste om du ska åka bil med din baby. Utbudet av babyskydd är stort – för att göra valet enklare har vi här samlat de testar av babyskydd som vi känner till.

Ska du åka bil med din baby behöver du ett babyskydd. Så är det bara. Det är en bakåtvänd bilbarnstol som du antingen sätter fast enbart med bilens säkerhetsbälte, eller så kan babyskyddet sättas på en bas som i sin tur är fastsatt med säkerhetsbältet. Ett tredje sätt är att bilens Iso-fix-fäste används för att fästa basen.

Ett babyskydd har alltid ett handtag så att du kan bära med dig barnet i babyskyddet. Det är mycket smidigt, exempelvis om barnet somnat i bilen för då är det bara att bära in babyskyddet. Många barnvagnar har även adapter för att fästa babyskydd på chassit. Kontrollera i så fall att din barnvagn funderar tillsammans med det babyskydd du tänkt köpa.

Nedan ser du testresultaten från de tester av babyskydd som vi känner till.

Testat 2014

Råd & Rön testar 8 babyskydd

I maj 2014 testade Råd & Rön åtta modeller av babyskydd avsedda för barn som väger 0-13 kg. Två av babyskydden fick över 80 poäng av 100 möjliga. Råd & Rön vill även varna för två av babyskydden som fick rekorddåligt betyg, 1 av 100.

Bäst i test: Recaro Privia, med Isofix bas var testets vinnare med hela 86 poäng och kommentaren ” ett riktigt superskydd för de nyfödda”. På andra plats finns Cybex Aton Q med 81 poäng.

Sämst i test: 1 poäng och en varning delades ut till babyskydden ABC Design Risus med Isofix bas och Silver Cross Simplycity.

Alla babyskydd i testet: Recaro Privia, Cybex Aton Q, Maxi Cosi Pebble, BeSafe iZi Go X1, Kiddy Evolution Pro 2 Jane Matrix Light 2, ABC Design Risus och Silver Cross Simplycity.

Här finns hela testet: www.radron.se

Testat 2013

Bäst-i-test.se rekommenderar babyskydd

Testsajten Bäst-i-test.se har under våren 2013 låtit ett antal testfamiljer prova sex olika modeller av babyskydd avsedda för barn mellan 0 och 13 kilo. Alla babyskydd är avsedda för bakåtvänt åkande och alla babyskydd är testade tillsammans med en bas, efterson det minskar risken för felmontering i bilen. Observera att babyskydden inte är testade i laboratoriemiljö och inte heller säkerhetstestade.

Bäst i test: Babyskyddet BeSafe iZi Go från norska HTS Safety utses till bäst i test och får betyget 9 av 10 möjliga.

Bästa budgetval: Axkid Babyfix från svenska Axonkids som får betyg 8 av 10.

Alla babyskydd i testet: HTS Safety BeSafe iZi Go, Maxi-Cosi CabrioFix, Axonkid Axkid Babyfix, Akta Graco Logico S HP, Britax Baby Safe Plus II, BeSafe iZi Sleep.

Här finns hela testet: Bäst-i-test.se/Babyskydd

Testat 2012

Råd & Rön testar 6 babyskydd

Tidningen Råd & Rön testar regelbundet bilbarnstolar av typen babyskydd som är avsedda från nyfödd till cirka 9 månaders ålder. Här presenterar vi testresultatet för Råd & Röns tester av babyskydd under 2011-2012. Totalt har 6 babyskydd testats.

Bäst i test: Babyskyddet Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas har fått 82 av 100 möjliga poäng i Råd & Röns test. Babyskyddet är avsett för barn som väger upp till 13 kilo.

Bra köp: Babyskyddet Cybex Aton 2 har fått 78 poäng av 100 möjliga och får kommentaren ”Bra köp”.

Alla babyskydd i testet: Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas, Cybex Aton 2, Britax Baby-Safe plus SHR II, HTS Safety BeSafe iZi Go, Cybex Aton 2 + bas, HTS BeSafe iZi Go Isofix.

Här finns hela testet: www.radron.se

Här hittar du alla babyskydd

På BarnNet listar vi alla märken av babyskydd och vi tipsar även om butikerna som säljer just dessa babyskydd.

Till BarnNets lista – alla babyskydd

Alla test av bilbarnstolar

Bilbarnstol kallas den bilstol som används efter babyskyddet. En bilbarnstol passar barn i åldern ca 9 månader till 4 år. I Sverige rekommenderar man bakåtvänd bilbarnstol, men det säljs även framåtvänd bilbarnstol och sådana som kan användas både framåt- och bakåtvänt.

Här hittar du Alla tester av bilbarnstolar

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.